Tervendav kanasupp tomati ja vürtsidega

“Kallis, ma keedan Sulle kanasuppi! Sa juba nädal aega köhid ja tatistad ning ei läinud sõpradega välja” teatasin Taavile.
“Millist kanasuppi Sa soovid? Valik on ju väga lai” ja sättisin ennast poodi.
“Ma tahan seda, mis Maia tegi” vastas Taavi kiirelt.

Kui ma õppisin aastaid tagasi kokakoolis, olin peakokk Maia juures Sesoon kohvikus praktikal. Mina ise seda suppi ei proovinudki ja Taavi ei mäletanud selle maitset. Seega tegin käsikaudu 🙂

Maia määris kanatiivad tomatipastaga ning küpsetas esmalt ahjus. Seejärel keetis neist puljongi, mis oli täitsa tume 🙂

  1. Niisiis, ostsin Maximast kana supikogu. Kui seda pole saada, keedan tiibadest. Mulle lihtsalt endale ei meeldi liiga lihased supid 🙂
  2. Tomatipastaga (mitte lahja kooritud või tükeldatud tomatikonserv) ära koonerda.
  3. Küpsetasin grillrežiimil mõlemalt poolt 15 minutit 215 °C juures. Tomatipasta karamelliseerub kanaga maitsvaks. Üleliigne kanarasv, aga jääb pannile.
  4. Puljongiks lõikasin porgandi juppideks ja sibula tükkideks, praadisin neid poti põhjas. Siis lisasin kana, vee ja soola ning keetsin ~ 1,5 tundi. 
  5. Maitseks panin kõiki vürtse, kus netis oli kirjas, et neil on tervendav toime – ingver, tšilli, kardemon, nelk ja kaneel.

Ja kuna puljong sai nii hea, tundub, et seda suppi hakkame me edaspidigi sööma 🙂

Köögiviljaks panin seda, mida kodus oli – bataadi ribad, porgandiribad, sibul, lehtkapsas ja kalorivabad shirataki nuudlid.

“Taavi, sa võid tulla kana puhastama!”

Meil on nimelt tööjaotus, et iga kord kui ma puljongit keedan, puhastab Taavi liha kontidelt. Ja siis mina teen tema puhastamisele järelkontrolli 🙂

Ausalt, selle supi pärast ma olen väga uhke enda üle, sest puljong sai nii hullult hea!

Kui tundub, et see supp võtab hullult aega, siis eks ta võtabki, aga mina pesin samal ajal köögikappe ja tegin sahtleid korda. Ja sülditegu ning borši keetmine võtavad ju veel rohkem aega 🙂

Puljongi retsept:

  • Kana supikogu/tiibasid
  • Kontsentreeritud tomatipasta
  • Ingver
  • Tähtaniis või miks mitte estragon
  • Nelk
  • Kaneelikoor
  • Kardemon
  1. Murdsin kana supikogu pooleks, et paremini potti mahuks.
  2. Vedeldasin veidi tomatipastat ning määrisin kana sellega paksult kokku.
  3. Panin ahju grillrežiimil 15+15 minutit. Kellel on kuumaõhu fritüür, sellega saab vast kiireminigi. Tähtis, et tuleks juurde mõnus küpsekana maitse ja et tomatipasta karamelliseeruks kana rasvas.
  4. Panin poti põhja veidi õli ja praadisin porgandi ja sibula tükke. Seda võib ka ahjus teha. Ja ikka maitse pärast, et oleks eriti hea 🙂
  5. Lisasin kana potti ja valasin kuuma veega üle.
  6. Lisasin maitseained. Nende kogus sõltub sellest, kuidas neid armastada. Meile nad meeldivad.
  7. Keetsin puljongi umbes 1,5 tundi ja kurnasin.

Ma lihtsalt ei usu, et Taavi peale kõiki neid vürtse ja kanasupi headust terveks ei saa 🙂

Kui see, mida ma teen, meeldib teile, hakake fb-s minu lehe Maria Aleksandrovna jälgijaks! Sellega rõõmustate mind väga. Instagrammis on minu konto kyllusesarv ja youtube`s kanal Maria Aleksandrovna.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: