“Tead, ma võtsin keto dieediga kolme kuuga 9 kg alla” laususin emale.
“Mina tahan ka!” hõiskas ema. “Peale sünnipäeva kohe alustan!”
Ja et alustamine oleks eriti mõnus, tegin talle sünnipäevaks keto tordi
Ketos (ka hflc – high fat low carb) saadakse energia rasvast ja süsivesikuid on vaid 20g/päevas. Seega ei ole nimekirjas suhkrut ega nisujahu. Magustada saab looduslike, 0 kalori ja süsivesiku vabade ainetega – erütritrool, stevia, monk fruit jm.
Nisujahu saab aga asendada mandlijahuga.

Luksuslik apelsini-mandlijahust biskviit astelpaju toorjuustu kreemiga
Põhi: mandlijahust biskviit 24 cm läbimõõduga vormile.
Valmista nagu tavalist biskviiti – aja munad vahtu, lisa magustaja, mikserda ja sega ettevaatlikult juurde mandlijahu ja küpsetuspulber.
- 3 muna vahustada
- 3 spl eritürooli/steviat
- 3 spl mandlijahu
- 1/2 tl küpsetuspulbrit
Osa õpetusi soovitab lisada ks psüllum huski, aga minule sellega tekstuur ei meeldinud.
Maitseks riivitud apelsini koort
Küpsetasin 180 pöördõhuga ahjus 12-14 minutit
Toorjuustu-astelpaju kreem
1. Toorjuust, astelpaju mahl (mitte siirup), vahukoor ja eritürool/stevia mikserdada vahule.
2. Alusta toorjuustu mikserdamisest ja lisa juurde veidi vahukoort ja astelpaju mahla, et saaksid soovitud kreemise tekstuuri.
Armas ema, palju õnne sünnipäevaks!
Kui see, mida ma teen, meeldib teile, hakake fb-s minu lehe Maria Aleksandrovna jälgijaks! Sellega rõõmustate mind väga. Instagrammis on minu konto kyllusesarv ja youtube`s kanal Maria Aleksandrovna.
Suur suur tänu, kallis tütar!
Tunnen end erilisena seda erilist kooki süües! Tohutult maitsev! Seda sa ei kirjutanud, kui palju sa armastust sisse panid. Seda on väga kõvasti tunda!
MeeldibMeeldib
Väga tore, et Sulle meeldis! Mandlijahust biskviit on tõesti õrn ja hõrk 🙂
MeeldibMeeldib