“Naat on kasulik, Sa pead seda sööma, eriti nüüd kui oled haige” manitses mu sõbranna Isidora.
“No Sa vaata kui palju seal on vitamiine ja mineraalaineid. Eluenergiat” hõiskas ta.
“Kui mina söön naati, tunnen kuidas järgmisel päeval on energiat, jõudu ning tahet” jätkus tema ülistuskõne.
“Hmm, no võib-olla tõesti. Naati on ju kõik aiaääred täis, täitsa tasuta! Ei, niimoodi tõesti raisata ei saa!” tõstis minus pead kokkuhoiupoliitika 🙂
Siiski ei tõusnud mu käsi naati salatiks vormistama, vaid ma lisasin seda hautisesse.
Retsept:
Küüslauku
Kanapuljongit
Tomatikonservi (Mina kasutan Rimi omatooteid)
Toorvorstikesi
Valgeid aedube (Mina kasutan Rimi konservi)
Naadi lehti
Kuivatatud koriandrit
Tegevuskava:
1. Panin poti põhja õli sisse küüslauku ning mõned jupid toorvorsti.
2. Peale särisemist tõstsin juurde kanapuljongit.
3. Lisasin purgiube ja
4. lisasin tomatikonservi.
5. Uhasin juurde paar peotäit naadilehti ja
6. Maitsestasin soola, tšilli, hakitud peterselli ja kuivatatud koriandriga.
Ja tõesti, naat on hapukas tomatikastmes täitsa tore. Meenutab lehtkapsast Kui ma seda korra tegin, siis sattusin nii vaimustusse, et enam ei saa pidama 🙂
“Kallis, kas ma võin seda hautist veel teha?” küsisin peale mitmekordset söögikorda.
“Jaa muidugi, see on tõesti maitsev” oli Taavi kohe nõus 🙂
Kui see, mida ma teen, meeldib teile, hakake fb-s minu lehe Maria Aleksandrovna jälgijaks! Sellega rõõmustate mind väga. Instagrammis on minu konto kyllusesarv ja youtube`s kanal Maria Aleksandrovna.