Kaunviljad – läätsed, herned ja oad – on traditsiooniline ja ammune tooraine eestlaste laual.
Kaunviljasupid olid iganädalased toidud ja selleks, et tüdimus ei tuleks, keedeti neid kordamööda.
Lisaks tavapärasele hernesupile pakun välja ka alternatiivi kartulipudrule – hernepuder.
Taimne valk on hästi omastatav ning tervislik alternatiiv punasele lihale.
Koostisosad:
150 g herneid
3 sibulat
Õli või võid
Soola
Pipart
Lisandiks:
Hapukapsas õliga
Hapukurk
Sibul või punane sibul
Marineeritud peet
jm
Tegevuskava:
1. Vastavalt sellele, millised herned valid, pese, leota ning keeda.
Ümmargused herned pese, leota 3-8 tundi ja keeda 1 tund. Poolikud herned pese ja keeda 45 minutit. Hernehelbed keeda 10 minutit.
2. Puhasta sibul ja lõika tükkideks.
3. Hauta õli või võiga kuldseks.
4. Maitsesta soola ja pipraga.
5. Lisa praetud sibul hernepüreele.
6. Tambi pudrunuiaga või püreeri saumikseriga siidiseks.
7. Lisa vajadusel vett ja õli ja kontrolli maitset.
8. Serveeri lisanditega või ilma.
9. Naudi 🙂
Esimene video on kiire retsept:
Ja koos santimisega:
Kui see, mida ma teen, meeldib teile, hakake fb-s minu lehe Maria Aleksandrovna jälgijaks! Sellega rõõmustate mind väga. Instagrammis on minu konto kyllusesarv ja youtube`s kanal Maria Aleksandrovna.
Olen seda Maria hernepüreed söönud ja soovitan kindlasti proovida-! Hästi maitsev!
Ei ole lihtsalt paks hernesupp. Lisandid annavad hoopis uue maitse. Ka Allan, kes muidu toite vaevalt kiidab, mõmises mõnust. Ja video on vahva! Sul on selleks soont, kallis Maria Aleksandrovna!
MeeldibLiked by 1 person
Seda on väga tore kuulda, et teile maitses! Oli suur rõõm seda teile teha 🙂
MeeldibMeeldib