Hernepüree

Kaunviljad – läätsed, herned ja oad – on traditsiooniline ja ammune tooraine eestlaste laual.
Kaunviljasupid olid iganädalased toidud ja selleks, et tüdimus ei tuleks, keedeti neid kordamööda.
Lisaks tavapärasele hernesupile pakun välja ka alternatiivi kartulipudrule – hernepuder.
Taimne valk on hästi omastatav ning tervislik alternatiiv punasele lihale.

Koostisosad:
150 g herneid
3 sibulat
Õli või võid
Soola
Pipart

Lisandiks:
Hapukapsas õliga
Hapukurk
Sibul või punane sibul
Marineeritud peet
jm

Tegevuskava:
1. Vastavalt sellele, millised herned valid, pese, leota ning keeda.
Ümmargused herned pese, leota 3-8 tundi ja keeda 1 tund. Poolikud herned pese ja keeda 45 minutit. Hernehelbed keeda 10 minutit.
2. Puhasta sibul ja lõika tükkideks.
3. Hauta õli või võiga kuldseks.
4. Maitsesta soola ja pipraga.
5. Lisa praetud sibul hernepüreele.
6. Tambi pudrunuiaga või püreeri saumikseriga siidiseks.
7. Lisa vajadusel vett ja õli ja kontrolli maitset.
8. Serveeri lisanditega või ilma.
9. Naudi 🙂

Esimene video on kiire retsept:

Ja koos santimisega:

Kui see, mida ma teen, meeldib teile, hakake fb-s minu lehe Maria Aleksandrovna jälgijaks! Sellega rõõmustate mind väga. Instagrammis on minu konto kyllusesarv ja youtube`s kanal Maria Aleksandrovna.

2 comments

  1. Maire Aigro

    Olen seda Maria hernepüreed söönud ja soovitan kindlasti proovida-! Hästi maitsev!
    Ei ole lihtsalt paks hernesupp. Lisandid annavad hoopis uue maitse. Ka Allan, kes muidu toite vaevalt kiidab, mõmises mõnust. Ja video on vahva! Sul on selleks soont, kallis Maria Aleksandrovna!

    Liked by 1 person

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: