“No mis seal’s ikka, teeme konjaki lahti!” lausus Taavi ja läks keldrisse.
Mina puhastasin nii kaua kana maksa
Taavi nimelt ei luba mul tihti pasteeti teha, kuna see sisaldab palju võid. Mitte, et ta maitsemeelel oleks midagi või vastu. Ei, aga va talje pistab pröökama
Nii õppisin või kogust asendama lillkapsaga, mis teeb pasteedi hullult kreemiseks ning õhuliseks, kuid kaloreid ei anna Samas, liialdada ei tohi, muidu lööb maitse välja. Sellisel puhul tuleb appi sõber sibul, kes muudab kõik road naudinguks
Retsept:
700 g kanamaksa
u 400 g lillkapsast
Mitu sibulat
Võid
4 spl veiniäädikat
2-4 spl suhkrut
Konjakit või brändit
Sibulamoos:
Punast sibulat
Suhkrut
Veiniäädikat
Tegevuskava:
1. Hautasin pannil võis ribularattad.
2. Samal ajal keetsin lillkapsa.
3. Panin valmis köögiviljad köögikombaini ja püreerisin.
4. Lisasin pannile maksa ja vaba käega konjakit ning hautasin kaane all pehmeks. Nii, et roosa enam ei olnud, aga üleküpsenud mitte ka.
5. Lisasin maksa köögiviljadele ning püreerisin kreemiks.
6. Maitsestasin soola, pipra, suhkru ja veiniäädikaga. Mina lisan võid maitse järgi, nii vähe kui võimalik ning nii palju kui vajalik põhiline, et oleks hea!
Sibulamoosi jaoks:
1. lõikasin sibulast õhukesed kettad,
2. lisasin mitu spl suhkrut ja veidi vett
3. ja hautasin 10-15 minutit kaane all.
4. Lisasin veiniäädika ja kuumutasin läbi.
5. Sibulamoosi valan pasteedile ja mmmm…
Kuna pasteeti tuli palju, pakkisime osa kaasa ning viisime ka sõpradele kingituseks
Kui see, mida ma teen, meeldib teile, hakake fb-s minu lehe Maria Aleksandrovna jälgijaks! Sellega rõõmustate mind väga Instagrammis on minu konto kyllusesarv ja youtube`s kanal Maria Aleksandrovna.