“Oi, proua, mida ma näen – kõrvenõgesed lillepeenras?” astus kallima proua ema ükspäev meile aeda.
“Jaa, ma kasvatan neid” vastasin suure naeratused “ma tahan neist nimelt nõgesesuppi keeta!” ja ringutasin terrassidiivanil.
“Kus sa sellega, need ju õitsevad sul. Ei neist saa keeta” jätkas aiapolitseinik Maire-Mai.
“No need jah on mul ilu pärast, aga supi omad on kasvuhoone taga. Tahad ma näitan Sulle, millised ilusad puhmad seal ootavad?” tegin naerdes ettepaneku.
“Fuih, ei taha näha” keeras Maire-Mai pea ja läks õunapuu alt pohlamoosi jaoks õunu korjama.
Supi jaoks:
1. Keetsin 2 tundi suitsukoodist puljongi (Tartu Turul Karula lett)
2. puhastasin liha ja lisasin kurnatud puljongile.
3. Keetsin vutimunad.
4. Lõikasin porgandi ja kartuli kuubikuteks.
5. Valasin nõgeselehed kuuma veega üle ja
6. hakkisin väiksemaks.
7. Kui porgand ja kartul olid valmis, lisasin supile.
8. Lasin minutit kaks keeda ja 10 tõmmata.
9. Serveerisin vutimunadega.
Tundub, et Taavi on ikka tõesti oma ema poeg, sest teadmata midagi meie vestlusest lasi kallim paar päeva hiljem trimmeriga minu ilusa ja suurelt õitseva nõgesepuhma maha
Kui see, mida ma teen, meeldib teile, hakake fb-s minu lehe Maria Aleksandrovna jälgijaks! Sellega rõõmustate mind väga Instagrammis on minu konto kyllusesarv ja youtube`s kanal Maria Aleksandrovna.