Tervislik ning lihtne kaerajahust õunakook

“Kallis, mis Sa arvad, millist kooki ma võiksin asenduskodude lastele toidukoolitusel õpetada? Tahaks, et oleks lihtne, aga hea?”

“Las ma näitan Sulle! Ma tegin seda terve lapsepõlve. Noh, see oli minu spetsialiteet! Nii, esmalt…. ja pärast laod õunad peale. Meil oli isaga selline mäng, et mina ladusin õunad peale ja tema pidi ära arvama, mitu viilu ma panin.”

Kui kallima retsept sisaldas nisujahu, siis mina läksin grammi kaugemale ja kasutasin selle asemel täistera kaerajahu. Sellisel juhul on tegemist põhimõtteliselt kaerahelbepudruga, millel õunamoos peal. Ja et kaerahelbepuder on kasulik, seda teab ju igaüks 🙂

Kui ma seda asenduskodu lastele valmistasin, kadus see laualt nagu viuh 🙂

20190822_145811

Sellel fotole püüdsin hetke ideaalsest meeskonnatööst 🙂

Retsept:

  • 2 Muna
  • 200 g Hapukoor
  • Täistera kaerajahu nii palju, et tekiks hapupiima pannkoogitaigna konsistents
  • 0.5 tl küpsetuspulbrit või noaotsatäis soodat
  • Maitse järgi suhkrut
  • Õunad
  • Kaneel

Tegevuskäik:

  1. Pese ja puhasta õunad.
  2. Lõika õunad õhukesteks sektoriteks.
  3. Sega kausis jahu, küpsetuspulber, hapukoor, muna ja suhkur.
  4. Vala segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jaa, taigen jääbki üsna õhuke. Paksema taignaga pole kook üldse nii hea.
  5. Lao hästi tihedalt peale õunaviilud. Mida rohkem, seda mahlasem.
  6. Riputa peale suhkrut ja kaneeli. 
  7. Pane ahju 200 kraadi juures 15 – 20-ks minutiks.

Kui soovid luksuslikumat tulemust, lisa koogile veel rosinaid ja mandlilaaste 🙂

Kaerajahuga õunakook 2

Proovisin esimest korda teha kaerajahu ja hapupiimaga, aga tulemus jäi liiga kuiv. Seega jäin algretseptis olnud hapukoore juurde. Arvan, et kui teha põhi toortatrajahuga, siis võiks katsetada hapupiimaga küll. Kui keegi järgi proovib, kirjutage. Siis mul ka hea teada 🙂

Ahjust tulnud kook venita küpsetuspaberiga lõikelauale ja lase jahtuda. Naudi külma piimaga 🙂

Kallim: “Ei, miks Sa kirjutad sellist imelikku juttu? Koogil ei ole vaja lasta jahtuda. Kirjuta, et pane lõikelauale, lõika kohe lahti ning söö kohe ära! Soojalt on see ju kõige parem!”

Kui see, mida ma teen, meeldib teile, hakake fb-s minu lehe Maria Aleksandrovna jälgijaks! Sellega rõõmustate mind väga 🙂 Instagrammis on minu konto kyllusesarv ja youtube`s kanal Maria Aleksandrovna.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: