Lillkapsa- ja tursamaksa kreem

Imeline sügis on end ehtinud külluse andides. Nii korraldasin eelmisel nädalavahetusel lähematel sõpradele ja sugulastele sügispidustused. Laupäevane pidu algas pärastlõunal kell 4. Pakkusin esimestele külalistele suupisteid: toortaraleiba erinevate kreemiga ja kanapirukat, selle kalapiruka retsepti järgi. Nii saavad külalised esimesed ampsud ja kõigil on aega kohaneda ning uuemaid uudiseid vahetada. Õhtupoole aga grillisime rääbiseid küüslauguõliga.

Toortatraleib tursamaksa ja lillkapsa kreemiga3

Küpsetasin hommikul toortatraleiva rohkete rosinate ja kuivatatud jõhvikatega. Peale tegin kahte sorti toorjuustukreemi. Kuna tavapärane toorjuustukreem on minu maitsele liiga rammus ja tihke, otsustasin seda muuta kergemaks. Selleks tegin kreemi lillkapsast ja rikastasin seda toorjuustu ja vahukoorega. Tulemus on hõrk, õrn ja oluliselt kalorivaesem kui tavapärane toorjuustukreem. Kui põhikreem on valmis, võib seda juba  maitsestada oma lemmikutega: suitsukanaga, sinihallitusjuustuga või hoopis tursamaksaga. Kui kreem panna pritskotti, saab sellega imeilusaid võileibu joonistada. Mina katsin suupisted lillkapsakreemiga ja panin peale killu päris suitsukana, mida pakub Tartu turul Keerdo talu lett.

Peost järgi jäänud kreeme sõime veel mitu päeva ja on ütlemata tore endale hommikusöögiks ilusaid võileibasid joonistada:)

Toortatraleib tursamaksa ja lillkapsa kreemiga2

Selle retsepti järgi valmib kaks erinevat kreemi. Esmalt tegin valmis põhikreemi ja poole maitsestasin tursamaksaga. Kui soov on teha ainult tursamaksakreemi, siis sama koguse lillkapsa kohta tuleb võtta 2 karpi tursamaksa. Loomulikult võib kreemi teha ka ainult ühe maitsega, aga mulle endale tundus lahe mõte teha kaks erinevat, kuivõrd maitset juurde lisada on nii lihtne!

Retsept:

  • 1 väiksem lillkapsas
  • 150 g toorjuustu
  • 100 ml vahukoort
  • 240 g karp tursamaksa
  • soola
  • (0,5 sidruni koor), soovi korral

Tegevuskäik:

  1. Puhasta lillkapsas ja eemalda lehed ning lõika õisikuteks.
  2. Keeda lillkapsas soolaga maitsestatud vees pehmeks.
  3. Võta potil kaas pealt ning lase liigne aur välja.
  4. Pane lillkapsas köögikombaini ja lisa vahukoor ning toorjuust ja mikserda peeneks. Maitsesta soolaga.
  5. Kui soovid, võid maitsestada riivitud sidruni koorega.
  6. Võta pool kogusest ära ja pane pritskotti või kaussi.
  7. Võta tursamaks sõela peale nõrguma, et eemaldad liigne õli.
  8. Lisa tursamaks ja mikserda ühtlaseks. Köögikombaini võid asendada saumiksriga.

Toortatraleib tursamaksa ja lillkapsa kreemiga1

Kui kreemid teha valmis eelmisel päeval ja hoiustada neid pritskotis, siis on väga mugav õigel päeval võileivad kokku panna. Mina lõikasin pritskoti otsa ära viltu, aga on ka teisi võimalusi… Ilusad suupisted on kaunis algus ägedale peole või hoopid algavale päevale! Nagu ikka, ilu päästab maailma 🙂

Prooviga kindlasti järgi ja andke teada, millised on teie lemmik maitsed. Tugeva ja ilusa värvi annab kindlasti kui lisada spinatit või hoopis porgandit 🙂

Kui see, mida ma teen, meeldib teile, hakake fb-s minu lehe Maria Aleksandrovna jälgijaks! Sellega rõõmustate mind väga 🙂 Instagrammis on minu konto kyllusesarv ja youtube`s kanal Maria Aleksandrovna.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: