Otepää Maitsed Valgamaal: Otepää GMP ja loodusturism.ee

Juba eelmisel nädalal helistas mu kallima proua ema ja teatas “Ma usun, et nüüd oleks aeg külastada Otepää restorane, seal on praegu maitsete nädal, kus 3-käiguline menüü maksab 17 €. Millise söögikoha valime?”  Valisime Otepää GMP, sest seni olime seal vaid kooki söönud ning oli viimane temaga lähemalt tutvuda.

Sarnaseid ettevõtmisi on Eestis teisigi, kus talviselt vaiksel hooajal ergutatakse inimesi nina teki alt välja pistma ja end naudingute maailma sättima. Ütlen juba ruttavalt ette, et GMP pakkumine oli tõeliselt tore! Märtsikuu pakkumise raames saab klaasiga veine toidude kõrvale võtta. Tõeliselt tore võimalus, sest Sauvignon blanc võlus mind kohe oma kerge lillelõhnaga ja sobis eelroa juurde imeliselt.

Eelroaks oli külmsuitsulõhe kõrvitsaga. Kui algul pelgasime, et ehk lõhe tuleb pakist, siis ei, selle taseme restoran suitsutab oma lõhe ise – see oli õrn ja delikaatne. Kõrvits oli esitletud nii püree kui krõpsuna! Lisandina veel tüümianimajonees ja murulaugukaste. Roog oli kaunilt esitletud, paigas olid värvid ning maitsed, lisaks helisesid taldrikud iga hoogsama kahvlitõste juures. Puhas nauding.Pühajärve GMP

Pearoog oli veisepõsk spinati-karulaugu-juursellerikreemi ja peedi-kartulipüreega. Kallima proua ema ütles, et tema on saanud pehmemaid veisepõskesid, kuid minu jaoks oli kõik rohkem kui hea. Me mõlemad andsime aga kõrgeimad punktid just erkrohelisele juursellerikreemile. Roog oli taaskord kaunilt viimistletud, erinevate tekstuuridega ja maitsekooslus oli paigas.Pühajärve GMP1

Magustoit šokolaadikoogist ja marjajäätisest oli kena ja maitsev, kuid vast kõige lihtsam oma kaaskondlastest. Plusspunktid temaatilise beseelume kasutamise eest talvisel maitserännakul. Search results for Pühajärve GMP

Parasjagu kui mekutasime šokolaadikreemiga, märkasime kuidas Pühajärvel möödub matkaseltskond Soome kelkudega. Tasemel teenindaja teadis kohe kellega tegu: “ Imre Arro ja loodusturism”. Ja peale viimaseid kohvilonkse liuglesime juba mööda Pühajärve valget vallatust. Kelgud olid nii kerged ja mõnusad, et lausa lust oli lõpuks nendega mööda järve kimada. Kui algul tundusid kelgud juhitamatud, siis juba mõne aja pärast saime kergesti ennast keerata soovitud suunda ja tagasi.

Pühajärve GMP2

Seega, komplekteerige auto, broneerige laud ja kelk ning seigelge! Maitsete nädal kestab vaid 1. aprillini ja jäägi peatselt kaob järvel. Tartu kandis juba kevad vallatleb ja maa mustendab, Otepääl veel valitseb talv 🙂

Kui see, mida ma teen, meeldib teile, hakake fb-s minu lehe Maria Aleksandrovna jälgijaks! Sellega rõõmustate mind väga 🙂 Instagrammis on minu konto kyllusesarv ja youtube`s kanal Maria Aleksandrovna.

Advertisements

One comment

  1. Maire-Mai Toomere

    Tere! Minge Pühajärvele kevadet nautima

    K, 21. märts 2018 08:45 Küllusesarv kirjutas:

    > kyllusesarv posted: “Juba eelmisel nädalal helistas mu kallima proua ema > ja teatas “Ma usun, et nüüd oleks aeg külastada Otepää restorane, seal on > praegu maitsete nädal, kus 3-käiguline menüü maksab 17 €. Millise söögikoha > valime?” Valisime Otepää GMP, sest seni olime seal v” >

    Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: