Kartuli-hakklihavorm juustuga

Eelmisel reedel maabus meie juurde kamp filmihuvilisi Maarjakülast ehk vabatahtlikud Saksamaalt ja nende Maarjaküla diskolfarist mentor, et kõik koos sõbralikult vaadata 11 tundi Sõrmuste isandat. Täpselt nii pikk ongi kogu fänniversioonis triloogia. Kui filmilaager oli ennast sisse sättinud ja õlled ukse taha külma jätnud, algas seikus. Kuna mina olin seda kõike juba näinud, sättisin ennast mõnusalt kööki lõunat valmistama. Minu kallim sisenes aga kohusetundlikult koos teistega filmivaatamise rindesse.

Selle tähtsa ja püha ürituse tarvis valmistasin suure potitäie kartuli-hakkliha ahjurooga, sest mis võiks olla veel toredam, kui tärklis, rasv ja liha? Värvi ja grammikese tervislikkuse nimel poetasin näpuotsaga sisse ka porgandit. Kindlasti saab seda teha ka bataadiga või hoopis kaaliga!

Maitsestasin kumeni, jahvatatud korjandri ja muskaatpähkliga. Alternatiivina sobiks kindlasti rosmariin. Kartul teadupärast armastab muskaatpähklit, nii võiks tema küll kampa kutsuda.

kartuli-hakkliharoog

Retsept:

Mina tegin igavase suure potitäie ja minu kogused olid:

  • 2,5 kg kartulit
  • 300 g sibulat
  • 800 g hakkliha
  • 300 g porgandit
  • 300 ml piim/hapukoort
  • 2 muna
  • veidi võid
  • 300 g juustu
  • maitseained – kumenit, muskaatpähklit, korjandrit, must pipart, soola.

 

Tegevuskäik:

  1. Koorisin kartulid ja peenestasin köögikombainiga liistakuteks. Panin kaussi ja segasin soolaga läbi.
  2. Koorisin sibula ja hakkisin ribadeks.
  3. Hautasin sibulat pannil või ja õliga.
  4. Lisasin praadimise käigus hakkliha. Mina kasutasin 50/50 sea- ja veiseliha segu.
  5. Koorisin porgandid ja riivisin. Kui mahub, lisa ka pannile, kui ei, prae hiljem. Maitsestasin.
  6. Lõin kausis munad piimaga (hapukoorega/jogurtiga) lahti. Lisasin soola ja purustasin musta pipart.
  7. Ladusin poti põhja kihi kartulid, sellele hakkliha-sibula-porgandi segu.
  8. Valasin üle piima-muna seguga ja nii mitu kihti.
  9. Panin ahju 180 kraadi juurde 1,5 tunniks.
  10. Ladusin peale juustukihi ja küpsetasin veel 10 minutit.
  11. Siis võtsin välja ja lasin tõmmata.

Maarja 29

Ja siis tuli teisest toast sakslanna ja ütles, et see oli nii hea toit, nagu mõned eliitrestoranis. No see pani küll pea, et punastama 🙂

Öö saabudes sirutasime selga ja tõttasime üheskoos sünnipäevale, kaasas purk soolatud haugi marja 🙂

 

Kui see, mida ma teen, meeldib teile, hakake fb-s minu lehe Maria Aleksandrovna jälgijaks! Sellega rõõmustate mind väga 🙂 Instagrammis on minu konto kyllusesarv ja youtube`s kanal Maria Aleksandrovna.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: