Ahjuomlett

Mõnus, pehme ja maitseküllane roog nädalavahetuse hommikuks, kuhu saab peita pea kõik külmkapi jäägid!

Minu kallim, kes muidu omletisõber ei ole, armastab seda rooga. “Ma teen hommikuks ahjuomletti!” kuulutab ta minu üllatuseks küllaltki tihti.

Ahjuomletti saab teha nii värskest toorainest, aga see on ka ideaalne kapikoristusroog – kõik üksikud vorstijupid, kuivanud juustud, poolik purk herneid, paar päikesekuivatatud tomatit või ketšupilõpp ning lahtine hapukoor muudavad selle roa just omanäoliselt ahvatlevaks. Ja vahet ei ole, kas on kapilõpud või värske tooraine, roog tuleb igal juhul maitsev, põhiline et olla heas tujus 😉 Kõik oleneb võimalustest ja milliseks puhuks küpsetada.

Omlett valmib ahjus umbes 25 minutit, mis on just paras aeg, et mahla pressida, perega vallatleda või rahulikult hommikuteed juua. Ehk isegi võimelda? 

Salat redise ja brüsseli kapsaga

Komponendid:

  • muna – 2 tk sööja kohta
  • piimatoode – jogurt, hapukoor, piim, sulatatud juust…
  • köögivili – sibul, porgand/kikerherned/spinat…
  • lihatoode – sink, hakkliha, suitsuvorst…
  • juust
  • maitseained

Kõige olulisem komponent peale muna on (hapendatud) piimavalk, sest see muudab roa kohevaks ja õhuliseks, hapendatud tunduvalt paremini kui hapendamata.

Mina olen omletis alati kasutanud köögivilju, sest see ilmestab rooga. Olen nt riivinud porgandi ja hakkinud sibula, kuumutanud ning seganud munadega. Samas sobivad ka hapukurk, kikerherned (hummus), spinat, paprika, mis parasjagu isutab ja kodus on.

Tegutsemisviis:

  1. Löö munad lahti ja maitsest vastavalt soovile – meie lemmikud on paprikapasta/rohke küüslauk pipraga/tomatipasta/värsked ürdid/India vürtsid
  2. Kui munad on lahti löödud, klopi sisse piimavalk (jogurt, hapukoor…)
  3. Haki vorst või prae hakkliha. Muidugi võib ka ainult juustuga teha 🙂 Kui vorst on veidi kuivanud, võiks seda koos sibula ja riivitud porgandiga pannil kaane all kuumutada, et see taas niiskes keskkonnas elule äratada.
  4. Lisada segu pannilt munasegule ja sega. Kontrolli maitset. Arvestada tuleks, et omletile tuleb ka juustukiht, mis mõjutab roa soolasust.
  5. Kes võimalust, soovi ja huvi, võib omleti sisse juustu riivida.
  6. Ja siis vormi ning ahju. 4 munast tehtud omlett valmib u 25 + 5 minutit juustuga, eks suurem küpseb veidi kauem.  

Omleti kõrvale passib ideaalselt värsket salat, mis annab roale värskust, kergust ja toetab vitamiinidega. Meie oleme nautinud tihti koos redise-brüsselikapsa salatiga.

Porgandi-apelsinimahl spinatiga

Kui see, mida ma teen, meeldib teile, hakake fb-s minu lehe Maria Aleksandrovna jälgijaks! Sellega rõõmustate mind väga 🙂 Instagrammis on minu konto kyllusesarv ja youtube`s kanal Maria Aleksandrovna.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: