Aleksandrovna naadi-kodujuustupirukas

Kevadekuulutajana valmistan täna Tartu uues söögikohas Trikster tihane koheva ja värvilise naadi-kodujuustupiruka. See sobib suurepäraselt kevadpäeva, mis hetkel on küll veidi sombuseks kiskunud. Halluse vältimiseks tulekski süüa end värvilise kevade karva ja siis sillerdada päikegi välja!

Retsept!

Põhi:

  • 1 muna
  • 100 g või
  • 150 g jahu
  • näpuotsaga soola, suhkrut

Sega kõik omavahel ning pane kohe 24 cm läbimõõduga vormi põhja ja siis külmkappi ootele umbes pooleks tunniks. Tegutsema peab kiiresti, et või liigselt ei sulaks. Külmunud taignaga on aga kordi ebamugavam toimetada kui pehmemaga.

Nüüd aga lippa õue täidiseks materjali hankima!

Täidis:

  • 2 muna
  • 100 g hapukoor
  • 300 g kodujuustu hapukoorega
  • Poole kuni terve sidrunikoort
  • Pisut sidrunimahla
  • u 3 dl naadi lehti (lisaks nõgeseid, küüslaugu- ja/sibulapealseid)
  • 50 g kõvajuustu
  • u 2 küüslauguküünt
  • 75 g röstitud ja soolatud maapähkleid
  • soola
  • musta pipart
  • rose-pipart

 

DSC_0534_a

Täidiseks korja suured-suured peotäied naati aiaäärest, sekka lisa kindlasti ka muud toredat, mida leiad – sibulapealseid, nõgest, küüslaugu- ja murulaugu rohetavaid varsi. Lisa neile veidi soola, mõned küüslauguküüned, munakollased, u 100 g hapukoort ja musta pipart, riivi juurde kõvajuustu ja sidrunikoort ja viska peotäis maapähkleid ning siis surista kõik saumiksriga või kannmiksris läbi nii, et järgi jääks ilus heleroheline unistus. Nüüd sega juurde u 300 g hapukoorega kodujuustu. Vahusta munavalged ja sega juurde kahes jaos.

Võta põhi külmast, tee kahvliga mõned augud sisse, pane peale foolium ning vala sellele raskuseks ubasid, herneid või riisi. Nii küpseb põhi ilusasti ja ei kerki kuskile kahtlaselt. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 20 minutit.
Võta ahjust, vala peale täidis ja küpseta 180 kraadi juures veel ca 30 minutit. Küpsust kontrolli enne piruka ahjust välja võtmist tikuga!

20170501_132836

Tegemist on imeliselt õhulise, väga õrna ja delikaatse pirukaga.

Advertisements

2 comments

  1. Maire

    Just õigel ajal tuleb see retsept, sest meil siin põhjapool on naadid just parajas küpsetamiseas! Tänu! Loodan, et täna oli Trixter Tihases paliju pirukasööjaid!

    Meeldib

  2. Väga tore! Lõuna-Eesti naadid on jah juba suuremad, kuid siiski veel täitsa siivsad, et pirukasse minna. Nõgesed on see eest veel täitsa nunnud.

    Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: