Restoran Hõlm Tartus

Juba mõnda aega kibelesin Tartu uude restosse Hõlm, et mis see siis ikka on ja kas on ka väärt koht. Kuna mu armsam tähistas järjekordselt oma sünnipäeva, seekord siis vanematega, leidsime, et nüüd on küll tagumine aeg koht üle kaeda.

Ja ei ole midagi öelda, šikk on seal. Stiilne sisekujundus, väga hea teenindus, lisaks ka avatud köök, kus on võimalik jälgida kokkade tööd ja toidu väljapanekut.

Ainsa tõrvatilgana tuleb tunnistada, et kallimaid jooke valavad nad klaasi märgatavalt vähem kui odavamaid ja meie märkuse peale vaid naeratati ja öeldi, et nii ongi. Siiski on positiivne see, et šampust saab osta ka klaasiga. Ja ka leib on seal väga hea.

Esmalt toodi lauda tervitus – kitsejuustu kreem pesto ja päikesekuivatatud tomatitega.

Hõlm

Eelroogadest valisime vutifilee, kitsejuustusalati ning seafilee. Ei taha küll paista eputajana, aga vutifileed tegime meie Voronja galerii õhtusöögil paremini. Kuigi Hõlmi köögis on kasutusel Josperi grill, mis on spetsiaalne sütega ahi restoranidele, siis elaval tulel grillitu vastu see ei saa.

Kitsejuustusalat meeldiski mulle endale enim – soe, mõnus ja kriuksuv 🙂

Hõlm6

Seafilee oli hõrk, õrn ja suussulav, nii nagu teenindaja ka väitis. Selle valiku võiksid teha rustikaalsema maitse armastajad, kes hindavad liha ja hapuka kastme kooslust.  

Vaadates fb lehel Eesti maitsed täna grupis tehtud fotosid, siis mõnes roas on näha selgelt kvaliteedierinevusi. Minu roog oli tuntavalt lihtsama serveeringuga, kui seal – puuduvad nii idud (kuigi neil köögis neid oli), hernevõrsed ja ka õitega on koonerdatud. Samuti on sinepiseemneid vähem. Need ei ole määravad erinevused, kuid sellise hinnaklassi juures paneb kulmu kergitama. 

20160816_183214_a

Pearoogadest valisime veisefilee, tursa ning lõhe. Lõhe oli maitsev, aga kahjuks mingit ime ma vaatama Josperi grillile seal ei näinud. Kreveti-fenkoli kaste oli aga maitsev ja väga sobiv lisand sellele.

Hõlm2

Tursk seevastu oli oma mahlase konsistentsiga minu lemmik. See on tõesti koht, kus võib võtta valget kala. Nõukogude aja neljapäevastel kalapäevadel tursast läbikasvanud põlvkond ei pruugi minuga kindlasti nõustuda ning küllap nad valivad ka mõne muu pearoa.  Mis mind üllatas oli see, et mõlemad kalad olid serveeritud naha pool allapoole.

Hõlm4

Kuna lambakeelt polnud saada, oli see roog asendatud seakeelega. Nii valisime selle asemel veise antrekoodi. Toit oli maitsev, serveering jällegi nõrgem kui EMT lehel.

Hõlm3

Tänu avatud köögile sai jälgida kokkade väljapanekuid. Serveerimislauad olid soojendusega ning ka pealtpoolt soojendasid seda lambid, tänu sellele sai serveeringut päris pikalt enne toidu jahtumist välja panna ja viimistleda.

Magustoitudest võtsime Lumepallid ja sõstralehed. Kus parfee oli tehtud mustasõstralehe leotisega. Väga värskendav ja uus mõte. Lumepallid olid aga “nõukogudeaegne klassika”.

Vaniljeparfee ja suvilsed marjad on kerge ja mõnus magustoit sefiirikreemil.

Hõlm5

Aga tugevaimad punktid saab pähklipralinee, mis on võrratu kooslus pähklikreemist, tumedast kreemjast šokolaadist ning värsketest marjadest.

Kõrvale aga lasime soovitada calvados`i – tõelise ime, kus pudelis asub terve õun. Nimelt kasvatatakse õunad otse pudelisse ja hiljem valatakse calvados peale. Loomulikult on ka hind sellele vastav.

Peale õhtusööki on aga võimalus teha maja-ekskursioon. Ja kui vähegi on võimalus, tasub see võtta. Maja on ilus ja paljude võimalustega – spa, konverentsikeskus. Kõik on läbimõeldud ning detailid igati paigas.

Õhtu oli võrratu ja sulnis. Oli tõeliselt tunda, kuidas inimesed tahavad seal töötada. Positiivsena tooks veel välja, et serveerimisel teenindaja tutvustab kõiki roogasid ja oskab tegelikult ka anda joogisoovitusi. “Mõnus”, nagu üteb mu armsam.

 

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: