Lõhekulebjaaka

Täna algavad Rannus iga aastased Peetri sünnipäevale pühendatud võrkpallivõistlused.

Ilm on kergelt niru ja pilved ennustavad ämbrite kaupa vett alla kallata. Aga kuna Eestis elades on nõme lasta ennast halvast ilmast segada või suisa jätta sellepärast üritusele minemata, küpsetan kaasa lõhe kulebjaaka ja pakin villased sokid kaasa.

Retsepti võtsin ühest oma lemmik kokaraamatust – Vene köök. Kunagi on mul plaanis kindlasti küpsetada ka üks eht vene kulebjaaka, mis sisaldab erinevaid täidiseid, mis on eraldatud õhukeste pannkookidega…

Rimis on hetkel soodushinnaga Rimi enda ehtsa võiga lehttaigen – 2 x 400 g = 2.60 €. Tegemist on väikeste lehttaignaplaatidega.

Retsept ühele pirukale:

  • 75 g pikateralist riisi
  • 250 g lõhe v forelli
  • rohelist sibulat või/ja murulauku
  • 130 g haupukoort
  • 2 keedetud muna
  • soola
  • pipart
  • 1 muna pealt määrimiseks
  • Küpsetada 200 kraadises ahjus või 180 kraadises pöördõhuga ahjus 20 minutit.

Keeda eraldi riis ja munad. Jahuta riis ruttu külma vee all maha, et säilitada riisi sõmerus. Jahuta munad ja koori need külmas vees, siis tuleb koor paremini maha ja tulemus on puhas.

Haki munad kahvliga katki ja sega riisiga. Haki juurde sibul/murulauk. Sega juurde hapukoor, maitsesta soola ja pipraga.

Haki kala 3 x 3 cm kuubikuteks, võib ka veidi väiksemaks. Sega omavahel kõik komponendid.

Mina tegin õhtul täidise valmis ja panin lehttaigna tavalisse külmikusse sulama. Hommikul oli pirukat kiire ja mugav kokku panna ja saab ruttu küpsetada luksusliku hommikusöögi.

Desktop

Rulli taigen veidi lahti. Kodus süües pane täidis alumisele leht-taigna poolele ja pane teine taignapool peale. Tee ääred lahtiklopitud muna ja veega kokku. Vormi pirukas endale meelepärase kujuga. Määri pirukas pealt muna ja vee seguga kasutades selleks spetsiaalset pintslit või hoopis sõrmi 🙂
Kaasavõtmiseks ja püstijala söömiseks on aga mugavam pirukas teha kitsam. Selleks pane pool täidisest taignale ja keera ülejäänud selle peale. Nii moodustub kitsas pirukas, mis ei pudise nii palju. Ja pirukaid saab hoopis kaks!

DSC_0724

Advertisements

2 comments

  1. Pingback: Kolme kala supp | küllusesarv

  2. Pingback: Gurmeedinee Voronjas – kokkuvõte | küllusesarv

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: