Lõhekulebjaaka

Täna algavad Rannus iga aastased Peetri sünnipäevale pühendatud võrkpallivõistlused.

Ilm on kergelt niru ja pilved ennustavad ämbrite kaupa vett alla kallata. Aga kuna Eestis elades on nõme lasta ennast halvast ilmast segada või suisa jätta sellepärast üritusele minemata, küpsetan kaasa lõhe kulebjaaka ja pakin villased sokid kaasa.

Retsepti võtsin ühest oma lemmik kokaraamatust – Vene köök. Kunagi on mul plaanis kindlasti küpsetada ka üks eht vene kulebjaaka, mis sisaldab erinevaid täidiseid, mis on eraldatud õhukeste pannkookidega…

Rimis on hetkel soodushinnaga Rimi enda ehtsa võiga lehttaigen – 2 x 400 g = 2.60 €. Tegemist on väikeste lehttaignaplaatidega.

Retsept ühele pirukale:

  • 75 g pikateralist riisi
  • 250 g lõhe v forelli
  • rohelist sibulat või/ja murulauku
  • 130 g haupukoort
  • 2 keedetud muna
  • soola
  • pipart
  • 1 muna pealt määrimiseks
  • Küpsetada 200 kraadises ahjus või 180 kraadises pöördõhuga ahjus 20 minutit.

Keeda eraldi riis ja munad. Jahuta riis ruttu külma vee all maha, et säilitada riisi sõmerus. Jahuta munad ja koori need külmas vees, siis tuleb koor paremini maha ja tulemus on puhas.

Haki munad kahvliga katki ja sega riisiga. Haki juurde sibul/murulauk. Sega juurde hapukoor, maitsesta soola ja pipraga.

Haki kala 3 x 3 cm kuubikuteks, võib ka veidi väiksemaks. Sega omavahel kõik komponendid.

Mina tegin õhtul täidise valmis ja panin lehttaigna tavalisse külmikusse sulama. Hommikul oli pirukat kiire ja mugav kokku panna ja saab ruttu küpsetada luksusliku hommikusöögi.

Desktop

Rulli taigen veidi lahti. Kodus süües pane täidis alumisele leht-taigna poolele ja pane teine taignapool peale. Tee ääred lahtiklopitud muna ja veega kokku. Vormi pirukas endale meelepärase kujuga. Määri pirukas pealt muna ja vee seguga kasutades selleks spetsiaalset pintslit või hoopis sõrmi 🙂
Kaasavõtmiseks ja püstijala söömiseks on aga mugavam pirukas teha kitsam. Selleks pane pool täidisest taignale ja keera ülejäänud selle peale. Nii moodustub kitsas pirukas, mis ei pudise nii palju. Ja pirukaid saab hoopis kaks!

DSC_0724

Advertisements

2 comments

  1. Pingback: Kolme kala supp | küllusesarv

  2. Pingback: Gurmeedinee Voronjas – kokkuvõte | küllusesarv

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: