Sünnipäevamaitsed Voronja Galeriis

Sel suvel on mul õnn ja au saada sõbraks vanusega 33. Mida teha nii müstilise ja auväärse ea tähistamiseks? Pidada maha üks korralik kräu? Minna palverännakule? Või teha hoopis mõlemat korraga samal ajal, samas kohas?

Kui ma kuulsin, et Peipsiveerel, Varnja külas tegutsev Voronja Galerii avab just minu sünnipäeval oma kolmanda hooaja tärkas minus kohe äratundmine – teha midagi koos!

Olgu see juhus või märk plaanide õigest kattuvusest, on nende kolmanda hooaja teemaks religioon ja inimese jõudmine selleni. 

Mina tähistan oma sünnipäeva aga avamisel süüa tehes. Kui Pepisi äärde, siis ka Peipsiääre maitsed!

Collages5

Selle tarbeks lõin uusi vorstiretsepte vanausuliste köögi maitsetega. Vorstide sisse läheb peale sealiha veel Peipsi sibul, vitamiinidest pakatavad nõgesed, murulauk, küüslauk ja sinepiseemeid. Lisandiks kas lambaliha või suitsune seapõsk.

Kõrvale tuleb peediorsoto krõmpsuv soolakurgiga!

Need, kes lihast ei hooli, saavad nautida Peipsiveere igipõlist paastutoitu – vinegrett-salatit täiesti uuel kujul. Peedid ja porgandid, mis ahjus on küpsenud magusaks, moodustavad siidise püreesupi. Hapukapsas, kurk ja mahe punane sibul lisavad värskust, krõmpsu ja teravust. Klassikaline vanausuliste toit uues ja modernses kuues.

Taavi moblast

Peale minu on seal veel teisigi tegijaid ja õigemini avaneb seal lausa minitoidufestival, nagu Raul ütleb.

Oh ja kõrvakülas, Kasepääl õpetatakse pakutrükki ja üldse on seal võrratu – võrratu!

Seega, tasub kell 14.00 avamisel kohal olla!

Advertisements

One comment

  1. Pingback: Peipsiveere maitsetega toorvorstid | Küllusesarv

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: