Kohupiimane naadipirukas

Naat naeris põõsavarjus. Viskasin ta kõrvale pikali ja vahtisin taevasse, et mis talle siis rõõmu valmistab. Seal ta mulle siis vaiksel kõrva itsitaski: “tule korja ja tee minust mõnus pirukas”. Ahsoo, no sellisele pakkumisele ma küll vastu ei suutnud panna. Naaber niitis muru, koer klähvis, mina läksin kööki.

Naadipirukas4Kui naadipesto on selge, siis on ka seda pirukat hirmulihtne teha – tuleb vaid teada, kes kevadeti teineteisele kõige enam meeldivad  – need on naat ja karulauk ehk küüslaugupealsed, india pähklid ehk seedermänniseemned ja laimimahl. Ja juust, no tema meeldib alati kõigile!

Põhja jaoks:

  • 200 g nisujahu
  • 50 g täistera nisujahu
  • 4 spl hapukoort
  • soola

Kõik ained segada ja suruda 24 cm läbimõõduga vormi ning panna külmkappi ootele. Peale 15 minutit panna eelsoojendatud ahju 200 kraadi juurde ja küpsetada 15 minutit.

Täidiseks:

  • 3 dl noori naate
  • peotäis karulauku või küüslaugupealseid
  • 200 g kohupiima
  • 60 g (riiv)juustu või hakitud juust
  • 2 muna
  • ½ laimimahl
  • 2 peotäit india pähkleid
  • 5 spl hapukoort
  • purustatud musta pipart
  • tšilli
  • soola

Kohupiim panna kaussi ja segada lahti koos munadega. Lisada kergelt hakitud India pähklid, hakitud karulauk/küüslaugupealsed ja naadilehed. Kui naat on noor, siis seda hakkima ei pea, vanemate lehtede puhul aitab hakkimine hiljem mugavamalt maiustada. Lisada riivjuust või hakitud juust, poole laimi mahl, sool, must purustatud pipar ja sõrmeotsaga tšillit. Ehk segada omavahel kõik komponendid.

Täidis panna eelküpsetatud pirukataignale ja küpsetada 25 minutit.

Pirukas tuleb kergelt hapukas, pähkline ja mahlane. Kes on aga suurem juustusõber või tahaks leida piruka seest nt kanatükke, siis võiks 5 minutit enne küpsemisaja lõppu riputada pirukale peale juustu ja keerata ahi 250 kraadi juurde.

Naadipirukas5
Ja nii see mõnus küpse piruka lõhn meelitas ülaltkorruselt alla ka minu eksamiks valmistuva kallima 🙂

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: