Tuur porgandikreemiga

 Õues lund lükates avastas mu armsam lume seest välja piiluva rohelise sibula. Lippasin ligi ning säutsuvas ja igati kevadehõnulises õueõhus napsasime esimesi rohelisi võrseid. Kui selline ime on kord juba lumest läbi trüginud, ei ole rasvasel lihal enam laual kohta. Nii hing kui keha ihkavad juba kergelt heljuda.

DSC_0229_a

Kui juhtub olema soov võõrustada kalleid külalisi ehk veeta romantiline õhtu kallimaga, siis on tuur kindlapeale minek.

Tartus on tuur müügil nii Lõunakeskuse Leoki kalapoes kui Jaamamõisa ärimajas OÜ Latika poes. Tõsi, nende kg hinnad erinevad. Leoki kalapoes on tuur 8 € kg, Latika poes mõned sendid kallim.

Ideaalse tuura retsept:

Ahi panna 180° C juures sooja. Kala hõõruda sisse soola ja vähese pipraga. Lõigata noaga selja peale sälgud, et hiljem oleks juba lihtsam lahti lõigata ja kala ei laguneks käes. Ahju temperatuuri saavutamisel panna kala ahju ja alandada kuumus 160 °C juurde. Kalal lasta ahjus olla 35-40 minutit.
Kala on lihtsam lõigata lahti köögikääridega, et portsjontükid jääksid terved ja lõpptulemus oleks ilus ja elegantne.
sibul ja lisa_a

Samal ajal valmistada porgandikreem. Keeta porgandid (kuivatatud) tilli- ja peterselliokstega soolases vees, püreerida, maitsestada, segada oliiviõliga.
Lisada ohtralt värsket ja rohelist ning ülikülluslik ning legende tekitav piduroog on valmis!

Advertisements

One comment

  1. Pingback: Tuur 3 moel: grilltoit, supp ja pirukas | küllusesarv

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: