Kõrvitsa-lillkapsa vegan muffinid

Mis sobiks veel paremini kui kelmika lillakapsa ja kuldse kõrvitsa kooslus ilmestama ühte muffini. Muffinit, mis on sündinud täiesti taimsetest komponentidest.

Muffin

Erinevaid retsepte otsides, leides ja katsetades sündis sellest saginast ja virr-varrist uus kooslus linaseemnete, õunaäädika ja nisujahuga. Katsetasin lisada ka täisteranisujahu, kuid siis jäi tulemus liialt nätske. Maitsekooslust ilmestama kutsusin ka provenci maitseaine segu ning värvi annab ja meeli erutab ka rosepipar. Kuid imehästi sobib maitsestamiseks petersell – värske või otse sügavkülmas ning õiget hõngu lisab alati küüslauk!

Niisis:

  • 2 spl linaseemneid + 6 spl vett nende leotamiseks
  • 150 ml õli
  • 100 g tükeldatud kõrvitsat
  • 100 g tükeldatud lillkapsast
  • 375 g jahu
  • ½ spl küpsetuspulber
  • ½ spl sooda
  • 1 spl õunaäädikat
  • 450 ml vett
  • Soola
  • Ürte
  • 45 g küüslauku
  • Rose pipart

Lülitada ahi 200 kraadi juures sisse.

Linaseemned purustada või hakkida veidi peenemaks ja panna veega likku. Mõne aja pärast lisada õli, õunaäädikas, osa veest ning tükeldatud köögiviljad. Maitsestada. Ning aegamööda sõeluda juurde küpsetuspulbri ja soodaga segatud jahu. Maitsestada lõpuni ja lisada ülejäänud osa veest. Ja ega muud, kui taigen vormidesse ja ahju pooleks tunniks.

 

New folder3

Kõrvitsa ja lillkapsa tükid muudavad muffini väga mahlaseks ja lausa suus sulavaks!!!

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: