Kana rabarberiveinis

Suve hakul käimapandud rabarberivein on täiuslikust olekust vaid veel vähese selginemise kaugusel. Juba peatselt saab korraldada degusteerimisõhtuid suupistevaagnatega.

Juba veini käima pannes eraldasin mõttes mitmed liitrid kastmete ja hautiste valmistamiseks. Nüüd tunduski õige aeg hakata esimesi katsutusi ellu viima.

Varusime kana. Lõikasin ta tükkideks – koivad ja tiivad panin ahju hauduma ja rümbast keetsin puljongi. Nii kastme jaoks, kui ka niisama puljongiks ette. Aga muidugi ei ole oluline, millist oma lemmiktükki hautada. Põhiline, et on olemas hea vein! Sest nagu ma olen õppinud, siis söögivalmistamisel tuleb kasutada ainult seda veini, mida muidu soovid ka süüa.

  • 2 kana koiba
  • 2 kana tiiba
  • 300 ml (rabarberi-maasika) veini
  • 200 ml kanapuljongit
  • 2 porgandit
  • 1 sibul
  • küüslauku oma maitse järgi
  • loorberi
  • ingveri
  • soola

Ma jumaldan isevalmivaid ahjuroogasid, mille tulemus on garanteeritult hea.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: