Kana rabarberiveinis

Suve hakul käimapandud rabarberivein on täiuslikust olekust vaid veel vähese selginemise kaugusel. Juba peatselt saab korraldada degusteerimisõhtuid suupistevaagnatega.

Juba veini käima pannes eraldasin mõttes mitmed liitrid kastmete ja hautiste valmistamiseks. Nüüd tunduski õige aeg hakata esimesi katsutusi ellu viima.

Varusime kana. Lõikasin ta tükkideks – koivad ja tiivad panin ahju hauduma ja rümbast keetsin puljongi. Nii kastme jaoks, kui ka niisama puljongiks ette. Aga muidugi ei ole oluline, millist oma lemmiktükki hautada. Põhiline, et on olemas hea vein! Sest nagu ma olen õppinud, siis söögivalmistamisel tuleb kasutada ainult seda veini, mida muidu soovid ka süüa.

  • 2 kana koiba
  • 2 kana tiiba
  • 300 ml (rabarberi-maasika) veini
  • 200 ml kanapuljongit
  • 2 porgandit
  • 1 sibul
  • küüslauku oma maitse järgi
  • loorberi
  • ingveri
  • soola

Ma jumaldan isevalmivaid ahjuroogasid, mille tulemus on garanteeritult hea.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: