Roastbeef ja oa-porgandikreem

Ihastes söödud veiseliha jäi kummitama, kui ulm keerles see peas. Ja nii väisasin turgu. Saingi tüki veise sisefileed, leti alt muuseas, kuigi algul väitis müüa, et kõik on otsas. Ilus üle kilone tükk.

Mu kallim semmis grilliga ja peagi hõõgusid ilusad söed täis teotahet aidata kaasa maailma parima prae valmimisele.

Lihalt eemaldasime kelmed, loputasime ja tupsutasime kuivaks ja nii ta oma alastuses teekonda alustas.

Kaanega gillil lasime mõlemal poolel lihal flirtida sütega minutit 5. Alles siis lisasime soola ja pakkisime kibekiirelt fooliumisse. Fooliumis liha läks veel 5 minutiks grillile ja nii me ta lauale asetasime.

Veisefilee ja oa-porgandikreem

Liha oli täpselt meie maitsele valmis ehk parajalt verine ning pehmelt mahlane. Tänu grillile oli juures mõnus suitsune mekk. Ma ei liialda, kui väidan, et see on parim liha, mida ma elus olen söönud. Tegemist oli võrratud toiduga, mille valmistamine oli ülilihtne.

Turult koos lihaga tulid ka kaasa põldoad. Kuna nii hõrgu roa juurde on vaja midagi kergemat ja stiilsemat kui lihtsalt keedetud (kuigi ülimaitsavad) soolaoad, tegin neist kreemi koos porgandi-sibula ja küüslauguga.

20150825_091858_a

 

oa-porgandikeem kahele

  • 120 g porgandit
  • 120 g keedetud põlduba
  • 1 sibul
  • 20 g küüslauku

Porgand keeta. Sibula hautada küüslauguga. Lisada keedetud oad ja püreerida ühtlaseks massiks. Kui keeta ube soolaga, ei ole soola enam lisada tarvis. Kui siis ehk väheke pipart.

Püree on kreemjas, toitev ja mõnusalt kerge.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: