Roastbeef ja oa-porgandikreem

Ihastes söödud veiseliha jäi kummitama, kui ulm keerles see peas. Ja nii väisasin turgu. Saingi tüki veise sisefileed, leti alt muuseas, kuigi algul väitis müüa, et kõik on otsas. Ilus üle kilone tükk.

Mu kallim semmis grilliga ja peagi hõõgusid ilusad söed täis teotahet aidata kaasa maailma parima prae valmimisele.

Lihalt eemaldasime kelmed, loputasime ja tupsutasime kuivaks ja nii ta oma alastuses teekonda alustas.

Kaanega gillil lasime mõlemal poolel lihal flirtida sütega minutit 5. Alles siis lisasime soola ja pakkisime kibekiirelt fooliumisse. Fooliumis liha läks veel 5 minutiks grillile ja nii me ta lauale asetasime.

Veisefilee ja oa-porgandikreem

Liha oli täpselt meie maitsele valmis ehk parajalt verine ning pehmelt mahlane. Tänu grillile oli juures mõnus suitsune mekk. Ma ei liialda, kui väidan, et see on parim liha, mida ma elus olen söönud. Tegemist oli võrratud toiduga, mille valmistamine oli ülilihtne.

Turult koos lihaga tulid ka kaasa põldoad. Kuna nii hõrgu roa juurde on vaja midagi kergemat ja stiilsemat kui lihtsalt keedetud (kuigi ülimaitsavad) soolaoad, tegin neist kreemi koos porgandi-sibula ja küüslauguga.

20150825_091858_a

 

oa-porgandikeem kahele

  • 120 g porgandit
  • 120 g keedetud põlduba
  • 1 sibul
  • 20 g küüslauku

Porgand keeta. Sibula hautada küüslauguga. Lisada keedetud oad ja püreerida ühtlaseks massiks. Kui keeta ube soolaga, ei ole soola enam lisada tarvis. Kui siis ehk väheke pipart.

Püree on kreemjas, toitev ja mõnusalt kerge.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: