Lõkendav Peipsi sibul

Kui kohtuda toredate inimestega, tasub nendega kindlasti koos teha vahvaid asju. Sest nagu ütleb mu armsam – mida rohkem tembutamist, seda lõbusam on elu. Nii suundusimegi Voronja Galeriisse, kaasas rabarberivein ja õunakrõpsud ning südames soov seal midagi ägedat korda saata.

Laevareis Voronjasse6

Kui suuta end vabaks lasta totratest tabudest, millega ise oleme end köitnud, siis hakkavad juhtuma imelised asjad ja võlumaailm avab.

Nii uuristasime Varbast saadud praktikapõhiselt sibulaid, osalt abilisteks noored kaunid nümfid, kellega koos oli lõbus sädistada. Päike kuldas aeda ja süütas minu armsama abiga grillis lõkke.

Fotod: Eesi Raa Oreškin

Meie osaks jäi vaid sibulad tatra-küüslaugu ja seapõsega täita ja tantsisklevad söed andsid oma. Kõrvale haudus mõnusalt krõmpsuks kohalik just-ülesvõetud-peet. Pannil peesitasid sibulasüdamikud.

  • u 3 kg võimalikult suuri sibulaid
  • 400 g tatart
  • mitu küüslauku
  • seapõske
  • soola
  • õli

Foto: Eesi Raa Oreškin

Sibulad uuristada. Tatar keeta ja hautada küüslaugu (ja soovi korral hakitud seapõsega.) Lisada soola. Grillida. Kõrvale hautada peeti ja hakitud sibulasüdamikke. Kui grillida tatart tooreste sibulatega, võiks see olla veidi vedelam, et mitte kuivaks muutuda. Kui grillida sibulad ette ja siis täita tatraga, peab puder olema oma supervormis.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: