Täidetud lõkkesibulad

Maade ja metsade taga ootas meri meid juba kannatamatult. Vihm ja tormised tuuled aga hoidsid meid lahus. Hetkel kui suvi näitas oma lõõskavat poolt, olid ka meie varbad Varbla vees – maagilises maailmas, mida ei ole rikkunud elekter, ega pumbaga kaevust tulev vesi – ikka meres saab oma kiharad puhtaks, ikka kaevust saab väliköögile vesi, mida keema ajada prõksuvatel leekidel. Ja see suits – männi ja kadaka magus ja müstiline aur, millel valmib hommikutee ja krõbedad leivad.

Suitsusele grilllihale pakkus seekord tõsist konkurentsi Juulikuu ajakirjast Oma maitse ilmunud täidetud sibulad. Kohalikust poest sai hakkliha ja pirakaid sibulaid.

VarblaLääne-Eestile kohaselt noppisime kohati veel tooreid kadakamarju ja vürtsikat nõmme-liiva teed. Sibulad eirasid grillivõtteid ja nii pakkisime nad fooliumi ja küpsetasime tuhas kui kartulid. Imeline!, ütlen ma…

  • 4 suurt sibulat
  • ½ kg hakkliha
  • soola
  • kadakamarju
  • nõmm-liivateed

sibulad uuristada ja täita

Ja ülejäänud sibulat võib toorelt vürtsikuse mõttes kõrvale krõbistada või lõkkel õliga magusaks hautada!

Varbla lõkketoit

Advertisements

One comment

  1. Pingback: Lõkendav Peipsi sibul | küllusesarv

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: