Täidetud lõkkesibulad

Maade ja metsade taga ootas meri meid juba kannatamatult. Vihm ja tormised tuuled aga hoidsid meid lahus. Hetkel kui suvi näitas oma lõõskavat poolt, olid ka meie varbad Varbla vees – maagilises maailmas, mida ei ole rikkunud elekter, ega pumbaga kaevust tulev vesi – ikka meres saab oma kiharad puhtaks, ikka kaevust saab väliköögile vesi, mida keema ajada prõksuvatel leekidel. Ja see suits – männi ja kadaka magus ja müstiline aur, millel valmib hommikutee ja krõbedad leivad.

Suitsusele grilllihale pakkus seekord tõsist konkurentsi Juulikuu ajakirjast Oma maitse ilmunud täidetud sibulad. Kohalikust poest sai hakkliha ja pirakaid sibulaid.

VarblaLääne-Eestile kohaselt noppisime kohati veel tooreid kadakamarju ja vürtsikat nõmme-liiva teed. Sibulad eirasid grillivõtteid ja nii pakkisime nad fooliumi ja küpsetasime tuhas kui kartulid. Imeline!, ütlen ma…

  • 4 suurt sibulat
  • ½ kg hakkliha
  • soola
  • kadakamarju
  • nõmm-liivateed

sibulad uuristada ja täita

Ja ülejäänud sibulat võib toorelt vürtsikuse mõttes kõrvale krõbistada või lõkkel õliga magusaks hautada!

Varbla lõkketoit

Advertisements

One comment

  1. Pingback: Lõkendav Peipsi sibul | küllusesarv

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: