Otepää laat

2. augustil toimus Otepääl lisaks ka tore igaaastane laat, kus lettidel ohtralt peenemat kraami ja väheke ikka tavapärasemat kola ka sekka.

Enda uueks lemmikuks leidsin Rakvere lähistel tegutseva Matsimoka, mis valmistab traditsioonilisel meetodil suitsusinki ja suitsuvorsti. Liha nende vorstides on aga alates 90%st, lisaks ei mingeid säilitusaineid. Ja tõesti, vorstis on näha ilusti kõik lihakiud, mitte lihtsalt anonüümne mass.

Otepää laat 2015

Lettidele oli kauba paisanud ka lõunanaabrid – rosinate, aprikooside ja pähklitega rikastatud leib – raske, toitev ja hea.

Otepää laat 20151

Kohtasin ka toredaid keekse, kuid proovimisel käis kahjuks minu maitsemeeltest tugev küpsetuspulbri maiste üle, siiski mitte kõigil ja pätsid lettidelt aina kahanesid.

Otepää laat 20152

Tegusad daamid jagasid aga annetuspõhiselt suure paagiga kana-riisisuppi. Kuigi just kohvikust saabununa, ei suutnud minagi vastu panna.

Lisaks toidukraamile olid end lettidele ilulema sättinud ehted ja kindad, kübarad ja voodipesu!

Otepää laat 20153

Advertisements

2 comments

  1. Raivo

    Vaatan, et Matsimoka kohvik on sama vana kui mina! Küüslaugu pekk hakkas kummaliselt isutama…

    Like

  2. Ehh, ma ka ei saanud ise hiljem aru, miks ma seda ei ostnud, muudkui laulis mu meeletes kutsuvaid pekiviise

    Like

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: