Mõisatuur 2015 I: Seidla mõisakohvik

Mööda suviseid Eestimaa radu ringi kapates võib sattuda nii eksperimentaalsetele kohvikupäevadele kui suviselt püsivamatesse söögikohtadesse. Üks selliseid on Järvamaal maist septembrini lahti olev Seidla mõisakohvik.

Söögikoht on väike ning ei asu mitte remontivajavas mõisa peahoones, vaid kõrvalhoones. Meie soov oli leida maakohtade lopsakusse peitunud toredaid einelaid. Tellisime päevaroogadest frikadellisupi, riisiroa ning lisaks oa-singisalati pähklitega.

V mõis

Esmalt saabusid lauale endaküpsetatud magusate nootidega karask ja seemnetega leib – need olidki selle söögikorra staarid. Suur osa küpsetiste jahust on jahvatatud sealsamas lähedal asuvas Seidla tuulikus, mis küll meie sealviibimise ajal oli kahjuks kinni.

DSC_1330_a

Frikadellisupp oli mõnusalt rasvane ja koduse olemisega. Riisiroog ja salat olid pigem keskpärased kui enamat. Leian, et on oluline külastada lihtsaid maasöögikohti, sest lisaks avastamisrõõmule annab see neile julgust ning võimalusi suurendada oma karaskimenüüd ja valmistada enamat kui poolfabrikaatidest tehtud.

V mõis1

Advertisements

One comment

  1. Pingback: Mõisatuur 2016 – Mäetaguse mõis | küllusesarv

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: