Ungari köök Egeris

„Persze, persze“!

Mu armsama ettepanekul siirdusime lõõgastama Miskolci koobas-termidesse, et pikkadest autosõidutundidest saaks end natukenegi lõdvestada. Kuumaveeallikad, kus mehed kandsid naisi sõna otseses mõttes kätel ja kus paiknes ka eriti intiimne ja pime ruum, kus kõik paarid suudlesid ja kallistasid ja vähemalt pooled seksisid nurgatagustes soppides. Tänu pimedusele ja veele oli kõik ülimalt diskreetne ja mõnus! Samuti oli põnev sulistada soojas välibasseinis (+32° C), kui väljas on + 15° C.

Kerge einena selle toreda ürituse juurde sõime suppi – otse Tisza jõest karpkalast suppi. Karpkala valmistusviisi kohta oli see üllatuslikult paprikane, samas maitsestuselt Ungarile omane.

Egeris aga soovitaks külastada restorani Feherszarvas Vadasztanya, kus stiilipunktid saavad vanameestest ettekandajad, kes kõik on juba hallid ja suured nagu laevad, aga laudade vahel kiired kui oravad.

Meie valikuteks osutusid hanemaksa terriin pehmel piparkoogileival õunamoosiga – pehme jõulune maitse suussulava maksaga on hõrk tulemus, mille peale ei oleks ise tulnud.

DSC_1039

Grillitud hanemaks lausa sulas suus. Veinisoovitusena toodi Tokaji dessertvein, mis sobis suurepäraselt kreemja maksa juurde ja mille kooslus oli põnev kogemus.

Ungari

Pardifilee oli siiski veidi üleküpsetatud, kuid see oli arvestades kõike köömes.

Ungari1

Seda ilu aga aitasid lõpetada kohalik jääpudelis majanaps ja ploominalivka.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: