Rabarberi limonaad

On käes kevade edevad päevad, et maiustada rabarberiga. Mina panin juba kaks nädalat tagasi hakkama rabarberiveini, täna aga naudime rabarberi limonaadi.

Rabarberi-rosmariini limonaad

  • 500 g viilutatud rabarbereid
  • 500 ml vett
  • kuhjaga teelusikas rosmariini
  • magusainet

Mina keetsin pooles liitris vees 5 minutit rosmariini – terve köök oli mõnusat-müstilist lõhna täis. (Sellest, et maitsmisel tee tundub mõru, ei ole midagi, sest hiljem seda tunda ei ole. Pärast on tunda vaid rosmariini mõnusat kelmikust.) Siis keerasin tule kinni ja lõikelauatäis rabarberirõõmu sulpsas keedusesse. Kindlasti tuleb rabarberile jätta koored peale, sest siis tuleb limonaad ilus ja roosa. Keeva vette pistetud rabarberid lähevad aga pehmeks ja neist eraldub mahl kergemini.

Ja las ta tõmbab tunnike, sellest on talle küll!

Rabarberilimonaad

Kogu seda ilu aga ilmestasid aias asjatavad kuldnoksid!

Magustasin meega – poole liitri mahla peale kaks supilusikatäit mett.
Ja nii saabki imelise karastusjoogi, mida lahjendada 1/4 või 1/3 –le. Lisada ka jääkuubikulilli!

Rabarberilimonaad1

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: