Rabarberi limonaad

On käes kevade edevad päevad, et maiustada rabarberiga. Mina panin juba kaks nädalat tagasi hakkama rabarberiveini, täna aga naudime rabarberi limonaadi.

Rabarberi-rosmariini limonaad

  • 500 g viilutatud rabarbereid
  • 500 ml vett
  • kuhjaga teelusikas rosmariini
  • magusainet

Mina keetsin pooles liitris vees 5 minutit rosmariini – terve köök oli mõnusat-müstilist lõhna täis. (Sellest, et maitsmisel tee tundub mõru, ei ole midagi, sest hiljem seda tunda ei ole. Pärast on tunda vaid rosmariini mõnusat kelmikust.) Siis keerasin tule kinni ja lõikelauatäis rabarberirõõmu sulpsas keedusesse. Kindlasti tuleb rabarberile jätta koored peale, sest siis tuleb limonaad ilus ja roosa. Keeva vette pistetud rabarberid lähevad aga pehmeks ja neist eraldub mahl kergemini.

Ja las ta tõmbab tunnike, sellest on talle küll!

Rabarberilimonaad

Kogu seda ilu aga ilmestasid aias asjatavad kuldnoksid!

Magustasin meega – poole liitri mahla peale kaks supilusikatäit mett.
Ja nii saabki imelise karastusjoogi, mida lahjendada 1/4 või 1/3 –le. Lisada ka jääkuubikulilli!

Rabarberilimonaad1

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: