Marsseille’ kalasupp

Kui juhtub tekkima valge veini isu, aga ei leidu adekvaatset põhjendust klaasikeseks, siis soovitan ettekäändeks teha kalasuppi – sinna kulub mõni klaasike ja jääb ka supi kõrvale mõni.

Minul aga igatses meelel hiljuti söödud Pierre Marsseille’ kalasupp.

Millega konkreetselt tegu? Vastused on siin: http://www.pierre.ee/tartu/artikkel-pierre-kalasupist/

Jälgisin põhimõtteid, kuid koostisosad varieerusid. Kalavalik oli väiksem, kuid kogused see eest suuremad 🙂

Pool lõhe, koos pea ja sabaga – 1200g asusid puljongit ette valmistama, keedes mõnuga 20 minutit. Samal ajal haudus teises potis purk tomatikonservi koos küüslauguga. Lisandusid vein ning köögiviljad ning õite pea ka kalapuljong. Samal ajal lagunes kala laual suupärasteks paladeks. Kui puljong köögiviljadega oli keema tõusnud, lisasin külma dušši alt saabunud kilo karpe. Enne serveerimist püüdles suppi ka lõhe.

Supp sai küll erinev, aga sama paks, külluslik ning hurmav kui Pierres.

Marsseille’ kalasupp

Supis ja sellekõrvane vein on aga üks mu sellesuve veinides – otse Põhja-Itaaliast – Garda järve äärest. Eestimaalastele on Turbiana viinamarjasort, mida on kasutatud Lugana veini valmistamisel võõras, sest meie poelettidel seda üldiselt saada ei ole. Vein ise on aga kerge, kuiv ja mõnus. Ja õnneks otsustas ta Itaaliast suvitama tulla otse meie veinikeldrisse.

Nii andis ta supile ka iseloomuliku maitse.

Lugana veiniprofiili on lahatud: http://www.vine.ee/jutud/reisijutt/jarv-metsas-lacus-lucanus-2/

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: