Marsseille’ kalasupp

Kui juhtub tekkima valge veini isu, aga ei leidu adekvaatset põhjendust klaasikeseks, siis soovitan ettekäändeks teha kalasuppi – sinna kulub mõni klaasike ja jääb ka supi kõrvale mõni.

Minul aga igatses meelel hiljuti söödud Pierre Marsseille’ kalasupp.

Millega konkreetselt tegu? Vastused on siin: http://www.pierre.ee/tartu/artikkel-pierre-kalasupist/

Jälgisin põhimõtteid, kuid koostisosad varieerusid. Kalavalik oli väiksem, kuid kogused see eest suuremad 🙂

Pool lõhe, koos pea ja sabaga – 1200g asusid puljongit ette valmistama, keedes mõnuga 20 minutit. Samal ajal haudus teises potis purk tomatikonservi koos küüslauguga. Lisandusid vein ning köögiviljad ning õite pea ka kalapuljong. Samal ajal lagunes kala laual suupärasteks paladeks. Kui puljong köögiviljadega oli keema tõusnud, lisasin külma dušši alt saabunud kilo karpe. Enne serveerimist püüdles suppi ka lõhe.

Supp sai küll erinev, aga sama paks, külluslik ning hurmav kui Pierres.

Marsseille’ kalasupp

Supis ja sellekõrvane vein on aga üks mu sellesuve veinides – otse Põhja-Itaaliast – Garda järve äärest. Eestimaalastele on Turbiana viinamarjasort, mida on kasutatud Lugana veini valmistamisel võõras, sest meie poelettidel seda üldiselt saada ei ole. Vein ise on aga kerge, kuiv ja mõnus. Ja õnneks otsustas ta Itaaliast suvitama tulla otse meie veinikeldrisse.

Nii andis ta supile ka iseloomuliku maitse.

Lugana veiniprofiili on lahatud: http://www.vine.ee/jutud/reisijutt/jarv-metsas-lacus-lucanus-2/

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: